Mountainside Garage Loft

Located in a rural mountainside setting at the end of a long gravel road, this garage/loft is designed to relate to the main residence on the property, itself a renovated barn pre-existing the industrial revolution. This relationship was accomplished through careful thought to materials, massing and styling. Standing seam metal roof, fiber cement shingle and aluminum windows alleviate much of the maintenance required for the structure. The new building is capable of housing up to four cars and farm equipment while serving as a shop with second story loft space. The site requires removing large quantities of earth in order to nestle the building into the mountainside.  Poured in place concrete retaining walls hold back the remaining earth while delineating the entrance to the property.